Bakan Bozdağ’a Diyanet Çalışanlarının Sorunları İletildi

24.01.12, Salı
Bazı programlara katılmak üzere Konya’ya gelen Başbakan Yardımcısı ve Diyanet’ten Sorumlu Devlet Bakanı Bekir Bozdağ’a Diyanet-Sen Konya Şubesi’nden “Diyanet’in ve Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu bir dosya sunuldu.

Dosyanın içeriği ile ilgili bilgi veren Konya Şube Başkanı Ali Koç’a teşekkür eden Bakan Bozdağ, teklif maddeleri hakkındaki konuların hayata geçirileceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Alaaddin Keykubat Toplantı Salonu’nda Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, Hanımlar Komisyonu Başkanı Safinaz Khan ile Gençlik Komisyonu Başkanı İsmail Aksoy ve Fahri KKÖ temsilcilerini kabul eden Bakan Bekir Bozdağ, kendisine sunulan dosyanın içeriği ile ilgili bilgi istedi. Yirmi maddeden oluşan teklif ve öneri dosyasının çok özverili bir şekilde hazırlandığını söyleyen Başbakan Yardımcısı ve Diyanet’ten Sorumlu Devlet Bakanı Bekir Bozdağ maddelere atfen müjdeli açıklamalar yaptı.

Kur’an Kursu Öğreticileri ÖĞRETMEN olacak

Diyanet-Sen’in yıllardır gündemde tuttuğu ve her platformda ısrarla olması gerektiğini istediği Kur’an Kursu Öğreticilerinin Öğretmen statüsüne kavuşturulmasının kaçınılmaz olduğuna vurgu yapan Bakan Bekir Bozdağ, Kur’an Kursu Öğreticilerini kesinlikle Öğretmen yapacağız dedi.

Diyanet Akademisi Açılıyor

Polis teşkilatı ile Genel Kurmay ve bazı kurumların bünyesinde olan akademilerin Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde de olması gerektiğini ifade ederek, önümüzdeki süreçte Diyanet Akademisi’nin açılacağı müjdesini verdi.

Dini Yüksek İhtisas Merkezi Mezunları Yüksek Lisansla Eşdeğer Sayılacak

Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezlerinden mezun olanların YÖK bünyesinde yapılacak olan bir protokolle yüksek lisans eğitimiyle eşdeğerde olacağını da ifade eden Bakan Bozdağ, bundan sonra Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinden mezun olanların vaiz kadrolarına atanacaklarını da açıkladı.

Eğitim Görevlilerinin Ücretlerinde İyileştirmeler Yapılacak

Bakan Bekir Bozdağ, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri ve Eğitim Merkezlerinde görev yapan Eğitim Görevlilerinin hizmetleri gereği olması gereken şekilde karşılık görebilmesi amacıyla ücretlerinde bir iyileştirmenin yapılacağını söyledi.

Bir dizi programlara katılmak üzere Konya’ya gelen Başbakan Yardımcısı ve Diyanet’ten Sorumlu Devlet Bakanı Bekir Bozdağ ile  yapılan görüşmenin ve sunulan dosyanın içeriği konusunda bilgi veren Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, “Sorun ve Çözüm Önerileri” ile ilgili maddelerin bazılarının şunlar olduğunu söyledi.

* Diyanet İşleri Başkanlığı’nın  Bakanlığa dönüştürülmesi,

*  Diyanet İşleri Başkanlığı   tarafından çıkartılacak olan Yönetmeliklerin “Sendikalar ve Müftülüklerin görüş ve önerileri de alınarak” yürürlüğe girmesinin sağlanması.

* Mülkiyeti derneklerde ve çeşitli vakıflarda olan Cami ve Kur’an Kurslarının mülkiyetinin, Diyanet İşleri Başkanlığı’na geçirilmesi

* Kur’an Kursu öğreticilerine “Pedagojik Formasyon Eğitimi verilerek öğretmen statüsüne“ kavuşturulması.

* Hac ve Umre görevlendirilmelerinde “bayan personelin sayısının artırılması.”

* Göreve yeni atanan personelin “bir yıl tecrübeli personel yanında staj görme zorunluluğu” getirilmesi.

* Cami ve Kur’an Kurslarına “ödenek verilmesi.”

* Halkın Kur’an öğrenme oranını artırmak için MEB’de olduğu gibi benzeri kampanyalar düzenlenmesi (Kur’an Kurslarına talebin artması için “ANA KIZ KUR’AN KURSUNDAYIZ, YEDİ’DEN YETMİŞ YEDİ’YE KUR’AN ÖĞRENİYORUZ” gibi kampanyaların düzenlenmesi.)

* 2010 Yılında Hükümetle Sendikaların yaptığı Toplu Görüşmelerdeki alınan karar gereği “İlahiyat Önlisans Mezunlarının Sınavsız Geçişleriyle İlgili YÖK’le gerekli çalışmalar yapılarak” sınavsız geçişlerin hayata geçirilmesi.

* 2011 yılında Sözleşmeli Personelin Kadroya geçirildiği gibi “kurumumuzdaki yaklaşık 7 bin Sözleşmeli Personelinde Kadroya geçirilmesi.”

* Camilerin ve müştemilatının “bayanların rahat bir şekilde ibadet yapabilmeleri için yeniden düzenlenmesi.”

* Diyanet Akademisinin açılması.

* Eşit işe eşit ücret KHK ile düşürülen “G.İ.H ve Y.H.S. çalışan personellerin özel hizmet tazminatı puanlarının yükseltilmesi için” çalışma yapılması.

* Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışan “diğer Fakülte mezunlarının da İlahiyat Fakültesi mezunları gibi 8. Derecede EK Göstergeye düşürülmesi için” çalışma yapılması.

* Eğitim Görevlilerinin ücretlerinde iyileştirmelerin yapılması.

* 2005 yılından önce Vekil İmam Hatip olarak görev yaparak kadroya geçen personellerin “Vekillikte geçen sürelerinin mükteseplerinde değerlendirilmesi” için çalışma yapılması.

* Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerinin atamalarının hemen yapılması.