İzmir İl Divan Toplantısı Yapıldı

02.20.14, Perşembe

Diyanet-Sen İzmir Şubesi Divan Toplantısı İzmir Sosyal Güvenlik Tesisleri’nde 16 Şubat 2014 ‘de yapıldı.  Toplantıya Diyanet-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Omurca ve Cebrail Yakışır, İzmir Şube Başkanı İbrahim Güzeldağ ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca Diyanet-Sen’in değerler sendikacılığını ön plana çıkaran bir yaklaşıma sahip olduğunu belirterek “Etkin ve verimli bir din hizmeti için, üretken bir bilgi akışına, manevi bir donanıma ve maddi gereksinimlere ihtiyaç vardır. Bizler Diyanet-Sen olarak hizmeti esas alan bir Sendikacılığı benimsiyoruz. Yitik İnsanımızın Dünya ve Ahiret saadet ve mutluluğunda fedakarca çalışan vazife yapan siz meslektaşlarımıza  Diyanet-Sen olarak hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Sadece ücret Sendikacılığının yerine, hizmet Sendikacılığını ve sorumlu sendikacılık anlayışını benimseyerek yola çıkmış bulunuyoruz. Biz sivil toplum kuruluşuyuz. Sivil Toplum denince medeni toplumun hatırlanması gerekir. Diyanet-Sen onuncu defa yetkiyi alarak üyelerinin dahi hayal edemediği kazanımları elde etmiştir. Memur-Sen ve Diyanet-Sen olarak her sahada sorumluluk aldık. Millet İradesi’nin tokatlanmasını, Milletimizin desteğiyle ve ortak akılla engelledik. Mitingler ve yardım kampanyalarıyla, mahzun ve mazlum Filistin’e, Suriye’ye, Mısır’a, Arakan’aMyanmar’a  veSomali’ye destek verdik. Düzenlediğimiz Uluslararası Demokrasi kongresiyle demokratikleşmeye hem hız ve hemde yön verdik. Kamu görevlilerinin yıllardır bekledikleri toplu sözleşme Hakkı’nın Anayasa paketinde yer almasını sağladık. Demokratikleşmenin ve özgürleşmenin yollarını açtık. Başörtüsü yasağına karşı bir ay içerisinde 12 Milyon üç yüz bin imza topladık, Türkiye’nin bir ayıbını ortadan kaldırdık.”dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır ise Diyanet-Sen’in yetkili olduğu dönemin din görevlilerinin altın çağı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:  “Diyanet-Sen yetkiyi almasından itibaren kazanımlara imza atmaya başlamıştır.  İlk etapta 12 500 vekil İmam-Hatip’in kadroya geçirilmesine vesile olduk. Eş durumundan dolayı yapılmayan tayinlerin yapılmasını sağladık. 30 yıldır çıkarılamayan teşkilat yasamızın çıkması için 40 bin imzanın toplanmasının öncülüğünü yaptık. Haftalık idari izinlerimizin kanuni izin şekline dönüştürülmesini sağladık. 12 yaş engelinin kaldırılması için Memur-Sen ve Diyanet-Sen olarak büyük çabalar sarf ettik. Yaz Kur’an Kursları, Cami dersleri, Bayramlarda fazla mesai ücretleri gibi ücretlerin  alınmasını biz sağladık. Yaptığımız anlaşmalarla üyelerimizi sigortaladık.Bunun yanında daha bir çok kazanıma imza attık”

Şube Başkanı İbrahim Güzeldağ da şube çalışmaları konusunda katılımcılara bilgi verdi. İlçe temsilcilerinin de kendi çalışmaları konusunda bilgi vermesinin ardından sorular cevaplandırıldı ve önümüzdeki dönem yol haritası belirlendi.

İlçe Müftülük Toplantılarına Katılım

Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Omurca ve Cebrail Yakışır İzmirve  ilçe müftülüklerini ziyaret ettiler. Omurca ve Yakışır ayrıcaİlçe müftülükleri aylık mutat din görevlileri toplantılarına da katılarak Diyanet-Sen’in çalışmaları ve kazanımları konusunda katılımcılara bilgi verdiler.

Bu kapsamda Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca Karabağlar, Balçova, Güzelbahçe, Narlıdere, Bornova, Kemalpaşa, Karşıyaka, Bayraklı, Çili, Menemen, Aliağa ve Foça, ilçe müftülerini ziyaret ederek aylık mutat toplantılara katıldı.  Cebrail Yakışır ise Dikili ve Bergama ilçe müftülerini ziyaret ederek ilçe müftülük din görevlileri toplantılarına katıldı. Dikili toplantısı sonrası verilen yemeğe  ilçe Kaymakamı Mustafa Sezgin ve ilçe müftüsü de katıldı.