İstanbul Şubelerimizin İl Divan Toplantıları Yapıldı

01.20.14, Pazartesi
Diyanet-Sen İstanbul 1.2.3.4 Nolu Şubelerimizin İl Divan Toplantısında açılış konuşmalarını yapan İstanbul 1- 2-3-4 Nolu Şube Başkanları Osman Aydın,Ahmet Yılmaz, Neslibey Özkan ve Mehmet Kumaş şube çalışmaları hakkında kapsamlı bilgiler verdiler.

Diyanet-Sen İstanbul Şubelerimizin İl Divan Toplantısında açılış konuşmalarını yapan İstanbul Şube Başkanları Osman Aydın, Ahmet Yılmaz, Neslibey Özkan ve Mehmet Kumaş  şube çalışmaları hakkında kapsamlı bilgiler verdiler.

1 Nolu Şube Başkanı Osman Aydın; Teşkilatlı yapımızda İstanbul'da istenilen bir büyümeye sahip olduklarını ifade etti. Büyüyerek gelişen Diyanet-Sen'in ihtiyaçlara daha hızlı cevap verebilmesi için üye sayıları ile endeksli olarak şube  sayılarınıda çoğaltmayı hedeflediklerini söyledi.

2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz ; Dünü  ve yarını arasında sürekli gelişmişliği belirgin olarak yaşadığımız tartışılmazdır. Biz sendikal bilin etrafında toplanan  ve  her defasında  daha iyi olmak adına çalışmalar yürüten bir misyona sahibiz dedi.

3 Nolu Şube Başkanı Neslibey Özkan ; Diyanet-Sen erdemliler hareketini artık tanıtmanın  ya da artık ona dair biz şuyuz demenin gereksiz olduğunu, etiket olan isimleriyle  herkes tarafından  hak edilen değeri aldığını ifade etti.

İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Mehmet Kumaş toplantıda yaptığı konuşmada Diyanet-Sen’in her geçen gün büyüyerek ve gelişerek yoluna devam ettiğini belirterek “İstanbul’da 4 şubemiz var. Üyelerimize daha rahat hizmet sunmak ve daha rahat ulaşmak için gerek duyuldukça şube sayımızı artırıyoruz. Şube sayımızı artırmakla kalmıyor hizmet kalitemizi ve standartlarımızı da her geçen gün ileri götürüyoruz” şeklinde konuştu.

Divan Başkanlığını Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Güldemir'in  Yaptığı toplantıda konuşan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar

Emeğimizin karşılığı, haklarımızı aramak nasıl kutsal bir mücadele ise, görevimizi yapmak da hizmet verdiğimiz toplumun, bizim üzerimizdeki hakkıdır.

İnsana hizmet, topluma hizmet, devlete hizmet en önemli vazifelerimizdendir. Çünkü insan, Allah'ın yeryüzündeki halifesi, mahlûkların en şereflisidir, O nedenle insana hizmet Hakk'a hizmettir, Allah'a kulluktur ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Mehmet Bayraktutar; Bizi taklit etmeye çalışanların, gözden kaçırdığı bir şey vardır, onların şube başkanları, onların yönetimleri hizmet aşkıyla yanmadıkları müddetçe, asla Büyük Diyanet-Sen olamazlar, onlar sadece Diyanet-Sen’in tozunu ,dumanını seyrederler.

Yaptığımız çalışmalarla, kazanımlarla, tek derdimizin üyelerimizin hakları olduğunu ,bütün siyasi arenalar kabullenmiştir. Sendika  olarak,  boş kelime oyunu  yerine, kazanımları, kazanma maharetimizle, diğer sendikalardan ayırdık.

Diyanet-Sen, hizmet noktasında  büyük bir güçtür. Şimdi bir olma vaktidir, şimdi ilk günkü heyecanımız gibi ,koşma vaktidir. Bu gücün mimarları olan sizlere büyük bir alkış istiyorum.

Büyük bir sendika olmak zordur, ama Diyanet-Sen Türkiye’nin 81 iline çınarın damarlarıyla bağlıdır. Diyanet-Sen zirvededir, çünkü genel merkez yönetiminden, şube yönetimine, il temsilciliklerinden,  tüm üyelerimize,  herkes üzerine düşen çalışmayı, fedakarlığı yapmaktadır.

Genel Merkez olarak yaptıklarımızın , yapacaklarımıza yol açtığını, zemin hazırladığını bilerek çalışıyoruz. Bu kapsamda  bugün yapılan il divan toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum şeklinde konuştu.

Toplantıda Konuşan Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacıbey Özkan ; Sendikal Bilinç konularında konuşmalar yapan Özkan Başarımızda, gördüklerimiz ve tartıştıklarımızdan doğru sonuçlar çıkarmamız, sorumluluklarımızdan kaçmayışımız ve elbette ki ilkelerimizden ödün vermeyişimiz etkili olmuştur. İnsanı merkeze alan, hakka hizmet halka hizmettir düsturu ile yoluna devam eden Diyanet-Sen insanımıza ve insanlığa daha iyi hizmet etme gayret ve çabası içerisinde olmuştur ifadelerini kullandı. Özkan; Kurulduğumuz günden bu güne sayısız kazanımlara sahip olabilmemiz, hedeflerimizden taviz vermememiz, bizim dirayetli duruşumuzla, sizin özverili çalışmalarınızla başarılmıştır Şeklinde konuştu.

Teşlilatlanma Konuşunda konuşan  Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Güldemir Teşkilatlı olmanın  önemine değindi. Türkiye genelinde 76 Şube sayısına ulaştıklarını söyledi. İstanbul ‘da artan ihtiyaç nedeniyle şube sayımızı  çoğaltmanın üyelerimize daha hızlı ulaşa bilirliğin yollarını arıyoruz dedi. Güldemir ‘‘Büyük bir sendikanın artan nüfusuna rağmen ulaşılırlığında, hizmet noktasında da hata oranını minimuma düşürerek çalıştıklarına değindi.

Mali Konularla İlgili Konuşan Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca; Diyanet-Sen olarak hizmeti esas alan  bir sendikacılığı benimsiyoruz.

Sadece ücret sendikacılığı  yerine,hizmet sendikacılığını sorumlu sendikacılık anlayışını benimseyerek  yola çıkmış bir sendikacıyız.

Diyanet-Sen olarak  sendikal mücadeleyi insan,emek,demokrasi eksenli sorumlu sendikacılık anlayışı ile taviz vermeden hizmetlerini yürütüyoruz.

Kamu görevlilerinin güçlü,farklı,özgür, ve özgün  sesi olmaya özen gösteriyoruz.

Gerçek bir sivil toplum örgütü olarak değişime ve gelişime açık  büyüme heyecanına sahip akıl  ve bilgiyi doğru kullanan yenilikçi bir anlayışla örgütleniyoruz.

Sendikacılığı,evrensel  ilkeler ve medeniyetlerimizin  kadim  değerlerini  benimseyerek içimize sindirerek yapmakta kararlıyız.

Varlığıyla  zalime korku ,mazluma umut veren  adanmışlığıyla ,medeniyet değerlerimize bağlı kalarak yeniyi inşa eden Diyanet-Sen yarınları için bir çok kazanıma imza atacaktır ifadelerini kullandı.

Kazanımlar ile ilgili bilgi veren Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Bayır; olumsuzlukların renği ne olursa olsun, teşkilatın diri tutulması bizlerin en önemli görevidir. Bizim ideallerimiz, hayallerimiz gerçekleştirmeyi planladığımız hedeflerimiz var. Mücadelemiz  özlük  ve özgürlük mücadelesidir. Kurulduğumuzda  büyük sorunlar yaşadık, teşkilatlanmada  çok zorluklar çektik. Müezzin  imam hatiplikten, Kuran Kursu Öğreticiliğine geçmek isteyenler, Görevde yükselme  ve unvan değişikliği sınavları, şeflik  ve şube müdürü ihtiyaçları, kurum ihtiyacı olan kadroların maliyeden kadro alınarak doldurulması, Kurum genelinde  veri hazırlama , şef, şoför, müezzin kayyım, imam hatip, psikolog, tekniker, kütüphaneci, aşçı, hizmet kadrolarının  verilip taşraya atanması, Hastahanelerde Din görevlisi bulundurma, İlitam, Diyanet Akademisi,Diyanet Tv , Dini Nikah gibi konularda  haklarımızı  aramaya devam ediyoruz.Toplu sözleşmelerde ve KİK'de üyelerimizin menfaatine olan bütün konularda var güçümüzle çalışıyoruz ifadelerini kullandı.

Basın alanında bilgiler veren Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır ; Diyanet-Sen alanında artık gündem oluştura bilen bir yapıdadır. Her zaman faal olan basın  alanımız yapılan çalışmalarla ismini her zaman ön plana çıkarmıştır ifadelerini kullandı. Yakışır  sendikal alanlarda Genel Merkez ile  her zaman söylem birliği içinde olmamız  gerektiğine vurgu yaptı.

Eğitim ve Sosyal İşler ile ilgili konuşan Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman; SBN sigortanın kazançlarını üyelerimize farkettirmek adına süreli çalışıyoruz ifadelerini kullandı. Diyanet-Sen üyesi olan  her bireyin bu sigortadan yararlandığını söyleyen Yaman Yarın başımıza ne geleceğini hiçbir surette bilemeyiz, fakat Diyanet-Sen’in en önemli faydalarından bir tanesi olan bu sigortanın yükümüzü hafifleteceğini söyledi.

Yalova Armutlu Erbil Otel’de  gerçekleşen İl Divan toplantısı  verimli geçmiştir.