Diyanet-Sen Burdur Şubesi İlk Kongresini Gerçekleştirdi

02.12.11, Cuma
Diyanet-Sen Burdur Şubesi 1. Olağan kongresini 26 Kasım 2011’de Burdur Öğretmen Evi’nde gerçekleştirdi.

Kongreye Genel Başkan Mehmet Bayraktutar, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Mehmet Ali Güldemir, Genel Mali Sekreter Mehmet Ali Omurca, Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Ali Bayır, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Müftüsü Osman Artan, Müftü Yardımcısı Halil Taş, Isparta ve Antalya Şube Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Memur-Sen ve bağlı sendikaların şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar burada yaptığı konuşmada ülkemizin yeni sivil ve demokratik bir anayasaya ihtiyacı olduğu konusunda herkesin hem fikir olduğunu belirterek “herkesin kendini rahatlıkla ifade edebildiği, kimsenin öteki olmadığı,  tüm özgürlüklerin ve özellikle din ve vicdan özgürlüğünün kısıtlanmadığı demokratik bir anayasaya bir an önce çıkarılmalıdır” dedi.

Diyanet-Sen’in farklı bir sendikacılık anlayışı ile üyelerine en iye hizmeti sunmayı şiar edindiğini kaydeden Bayraktutar, "Teşkilat yasamızın çıkarılmasından, sözleşmeli personelin kadroya alınmasına, fahri Kur’an Kursu Öğreticilerimize kadro verilmesine, ücretlerin iyileştirilmesinden, özlük haklarının iyileştirilmesine kadar bir çok konuda çalışmalarımız meyvesini verdi. Bu gün din görevlilerimiz kamu görevlileri arasında gerekli itibarı görüyorsa bunda sendikamızın katkısı yadsınamaz. 1 tek başına sadece birdir. İki 1, bir araya gelirse 11, üç bir biraya gelirse 111 eder.  Bizim gücümüz, başarımız kuvvetli teşkilat yapımız ve güçlü örgütlenmemizden ileri gelmektedir. Biz bir ve beraberiz. Gücümüzün kaynağı birlikteliktir.  şeklinde konuştu.

Daha sonra yapılan Burdur Şubesi Genel Kurul seçimlerinde tek liste halinde seçime giren Ömer Faruk Bilgiç ve listesi Burdur şubesi yönetimine seçildi.

Burdur Şubesi yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

Şube Başkanı                                    : Ömer Faruk Bilgiç

Şube Sekreteri                                    : Ayhan Macit