Balıkesir İl Divan Toplantısı Yapıldı

12.10.13, Salı
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Diyanet-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mustafa Erol ; Diyanet-Sen çatısı altında bulunmak bize nasip olmuştur.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Diyanet-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mustafa Erol ; Diyanet-Sen çatısı altında bulunmak bize  nasip olmuştur. Koştuğumuz bu yolda  yarını daha iyi olan bir sendika için bu günümüze şükrediyorum dedi.Erol ; Balıkesir olarak üyelerimizle sürekli görüşmekte, onların dertlerini  yakından   takip etmekteyiz, başarımızın en büyük kaynağı bir birimize kenetlenmiş yapımızdır ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Vekili Hacıbey Özkan  ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca’nın katıldığı  toplantıda konuşan Diyanet-Sen Genel Başkan Vekili Hacıbey Özkan Yaptıkları görev itibariyle  her türlü kültürden, eğitim seviyesinden ve her türlü mizaca sahip kişilerle muhatap olan  ve onlara dinimizi anlatmaya çalışan din görevlilerimizin  ve kuran kursu öğreticilerimizin , vaizelerimizin  öncelikle sorunlarının  tespit edilip çözümlenmesi gerekir ki mesleklerini en iyi şekilde icra edebilsinler. Dedi. Bu sebeple Diyanet-Sen olarak il il dolaşarak üyelerimizin dertlerini dinlemek bizim görevimizdir dedi. Özkan  Vebalin kelime manası  her ne kadar korkutucu görünse de, daha hizmetkar, daha hadim olabilmek adına, atılan adımlarda aynı musluktan su içenlerin, farklı musluklara kapalı olması değil, bir Kevser suyu  edasıyla, herkesi kucaklayan, sınır koymayan, bölgelere ayırmayan duruşumuz,  gerçek duruşumuz olacaktır.Biz dün yaşanılanların acısını idrak ederek  yarınımızı şekillendirmenin daha elzem olacağına inanıyoruz ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca; Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası olarak, hizmet kolunda on yıldır yetkili sendikayız. Gerek ülkemizin, gerekse toplumun her türlü sorunu ile yakından ilgilendik, çözüm önerileri sunduk. Zaman zaman düzenlediğimiz eğitim  seminerleri, panel ve konferanslar ile, din görevlilerimizin, kuran kursu öğreticilerimizin, vaizelerimizin ve teşkilatımızın diğer çalışanlarının  eğitimlerine katkıda bulunduk. Diyanet-Sen olarak, yaptığımız araştırmalarla, kurum çalışanlarımızın sorunlarını  ve beklentilerini, çağın gerisinde kalmayacak şekle getirmeye  çalıştık İfadelerini kullandı.

Omurca; İşinden memnun olmayan  ve sürekli sorunlar yaşayan çalışanların, iş hayatında verimsiz  ve başarısız sonuçlarla karşılaşmaları kaçınılmazdır. Kurumların daha iyi, daha verimli ve daha nitelikli  hizmet  verebilmeleri için,  yapı taşlarının en önemlisi olan çalışanlarını  göz ardı etmemesi gerekmektedir.Bu sebeple Diyanet-Sen olarak  her alanda daha özgür daha örgütlü olmak için var gücümüzle çalışmalıyız dedi.